Professional edition

29.450 ден

Почнувајќи од 2,454.17 месечно

Нема на залиха

Dyson Supersonic™ hair dryer Professional edition

Брзо, прецизно сушење. Повторно размислување за стилисти. Квалификуваните стилисти и сопственици на салони имаат право на ексклузивен попуст. Потребна е потврда на лиценцата
Погледнете го на дело
Галерија

Спецификации

Негативни јони

Help reduce static

Ниво на звук

77 dBA

Поставување на моќност/топлина

4 топлини, 3 брзини

Моќ

1,600 W

Должина на кабелот

335 cm

Проток на воздух

13 l/s

Тежина

1.8 lb

Висина

24 cm

Должина

9.6 cm

Ширина

7.8 cm

Најнова технологија

Брзо, прецизно сушење. Со конструирани додатоци за повеќе разновиден стил.

Play Video

Подготвен за секој клиент

Исушете го и обликувајте го секој тип коса – од права и брановидна, до виткана и текстура – со пет додатоци за стилизирање. Секој од нив е дизајниран за рамномерна дистрибуција на топлина, прецизен стил и брзо сушење.
Play Video

Нашата најнова технологија ги крие летачите со едно поминување. За мазна, сјајна завршница.¹

Нашиот додаток Flyaway го користи ефектот Coanda за подигнување на подолги влакна на површината и за сокривање на разлетувањето. Користете го за брзо да го завршите стилот, да ја демонстрирате магијата на ефектот Коанда или да им покажете на вашите клиенти како да одржуваат финиш на салонот дома.

Дизајниран за салони. Развиено со стилисти. Дизајниран од Dyson.

Дизајниран да трае. Тестирано до крајности.

Стврднати, издржливи завршни материјали дизајнирани да траат подолго во салонски средини.³

Компактна глава за поголема прецизност

Со моторот во рачката, главата може да биде пократка – што ви овозможува да бидете попрецизни при стајлирањето одблиску.

Дизајниран за низок шум

Дигиталниот мотор V9 Dyson е акустички нагоден за да го намали шумот и да биде помалку наметлив во салонските средини.

Тешки филтер што може да се пере

Реконструираниот филтер трае подолго пред да бара чистење. Филтерот со максимален проток на воздух (MEMA) наполнет длабочина, максимална ефикасност, ги зафаќа честичките, како што е лак за коса, за да ги заштити перформансите на вашата фен за коса. Обезбеден е и резервен филтер за брзи замени во движење.

Полесен пристап до функцијата Cold shot

По повратните информации од стилистите, сега можете да поставите стил со ладен воздух со држење или на копчето Cold shot или на копчето за контрола на температурата.

335 cm професионална должина на кабелот

Дополнителен дофат за работа на косата на вашиот клиент од кој било агол.

Наука за стајлинг

Здравата коса ја рефлектира светлината

Интелигентната контрола на топлината на Dyson постојано ја регулира температурата за да помогне да се спречи екстремно оштетување од топлина. Помалку оштетената коса рефлектира повеќе светлина во една насока, така што косата изгледа сјајна.

Високата топлина може да ја избледи бојата

Без разлика дали бојата на вашата клиентка е природна или бојадисана, високата топлина може да ги промени протеините на косата, предизвикувајќи избледување на бојата. Додатокот за нежен воздух може да помогне да се спречи ова со одржување на пониска температура.

Пониската топлина е пољубезна за чувствителните скалпи

Екстремната топлина може да влијае на здравјето на скалпот на вашиот клиент. Додатокот за нежен воздух е дизајниран да го дифузира протокот на воздух и да ја намали температурата до 20°F4 Така што е понежен за чувствителните скалпи.

Магнетни додатоци за стилизирање

За брзи промени и сигурно вклопување. Со ротација од 360° и технологија Dyson Heat Shield за одржување на ладни површини.

Прилог за летање

Го користи ефектот Коанда за привлекување и подигнување на подолги влакна напред, притоа туркајќи ги разлетувачите надвор од видното поле. Оставајќи мазна сјајна завршница.

Професионален концентратор за стилизирање

Поширок и потенок за да се создаде воздух со голема брзина за прецизно обликување. Контролираниот проток на воздух ви овозможува да се фокусирате на еден дел истовремено без да го нарушувате остатокот.

Дифузор

Дури и дифузијата помага да се намали разлетувањето и да се дефинираат кадрици и бранови. Подолгите заби ви овозможуваат да стилизирате повеќе коса со поголема контрола - и да допрете подлабоко во косата.

Додаток за чешел со широк заб

Дизајниран за кадрава и намотана коса, додатокот за чешел со широк заби има цврсти заби кои помагаат да се издолжи косата на вашите клиенти додека се суши или создава волумен и облик.

Нежно прицврстување за воздух

Дизајниран да биде пољубезен кон фината коса и чувствителниот скалп, нежниот воздушен додаток го дифузира воздухот, создавајќи нежен поладен проток на воздух додека брзо ја суши косата на вашите клиенти.

Клучни контроли

За брзи промени и сигурно вклопување. Со ротација од 360° и технологија Dyson Heat Shield за одржување на ладни површини.

3 прецизни поставки за брзина

Високо – за брзо сушење и стилизирање Средно - за редовно сушење Ниско - за дифузирање

4 прецизни поставки за топлина

Брзо сушење и стилизирање 212°F Редовно сушење на 176°F Поладно сушење и дифузија на 140°F 82°F постојан студ

Ладен истрел

Ладна снимка од 82°F. Притиснете и задржете ја контролата на температурата или копчето за ладно снимање за да го вклучите ладното снимање.

Моќен. И брз.

Брз проток на воздух, за кратко време на сушење, за да можете ефикасно да ја обликувате косата на вашите клиенти. Моќниот дигитален мотор V9 Dyson се врти до 110.000 вртежи во минута, придвижувајќи 13 литри воздух кон засилувачот секоја секунда.

Интелигентна контрола на топлина

Температурата на протокот на воздух се мери и регулира повеќе од 40 пати во секунда, за да се спречи екстремно оштетување од топлина и да се заштити косата на вашиот клиент.

Air Multiplier™ технологија

Засилувачот го умножува овој проток на воздух до три пати, создавајќи млаз контролиран воздух со висок притисок и голема брзина, за брзо сушење и прецизен стил.