Само во Dyson

57.990 ден

Почнувајќи од 4,832.50 месечно

Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde HP09 purifying fan heater (White/Gold)

Автоматски детектира, фаќа и заробува загаден воздух

Открива и уништува формалдехид¹

Ја прочистува и загрева⁶ целата соба²

2 години гаранција

Погледнете го на дело
Галерија

Во кутијата

Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde™ HP09 (White/Gold)

Упатство за корисникот

Проверете го вашето корисничко упатство онлајн или преземете копија.

Заоблен и магнетизиран за уредно складирање на машината

Филтер за вашиот Dyson Purifier

Технологија

Детектира и известува, автоматски

Уникатните алгоритми го менуваат протокот на воздух за да имитираат ладен и освежувачки ветар.

Доловува гасови и ултра ситни честички

HEPA филтерот фаќа 99,97% од честичките со големина од 0,3 микрони. Слој од активен јаглен, исто така, ги отстранува мирисите и гасовите, вклучително и VOCs.

Уништува формалдехид, континуирано

Каталитичкиот филтер Dyson континуирано ги заробува и разградува молекулите на формалдехид1 во вода и CO2. И никогаш не треба да се замени.

Ја прочистува целата соба

Само прочистувачите Dyson имаат технологија Air Multiplier™. Таа генерира циркулациона моќ за вовлекување дури и далечни загадувачи во машината, проектирајќи прочистен воздух низ просторијата.

Целосно запечатен на HEPA H13

Во нашите најнови прочистувачи, не е само филтерот што го исполнува стандардот HEPA H13, туку и целата машина.³ Значи, она што влегува внатре, останува внатре.

Прецизно открива формалдехид

Нашите најнови прочистувачи користат сензор за цврста состојба за откривање на молекули на формалдехид 500 пати помали од 0,3 микрони и ја одржуваат прецизноста за целиот животен век на машината.

Карактеристики

Загрева кога е потребно

Со проекција на долг дострел, брзо и рамномерно ја загрева целата соба.

Ве лади кога е потребно

Моќниот проток на прочистен воздух може да ве разлади по желба.

Режим на проток на воздух наназад

Го пренасочува протокот на воздух низ задниот дел на машината. Да прочистува, без да ве лади.

Контрола преку апликација

Контролирајте го и следете го квалитетот на воздухот од каде било со помош на апликацијата MyDyson⁵. Греењето не може да се контролира преку апликацијата MyDyson поради безбедносниот стандард UL 1278, како што бара американската влада. Користете далечински за да го контролирате греењето.

Гласовна контрола

Контролирајте го без раце со компатибилни говорни услуги. Работи со Amazon Alexa, Apple Siri и Google Home.

Осцилира до 350 ̊

Прилагодливите осцилации проектираат прочистен воздух низ целата просторија.

Ноќен режим

За оние што имаат лесен сон. Набљудува и прочистува користејќи ги најтивките поставки, заедно со затемнет екран.

Лесна грижа за филтерот

Филтерот брзо и лесно се менува. Со автоматски известувања за животниот век на филтерот на LCD или апликацијата MyDyson.

Далечински управувач

Заоблен и магнетизиран за уредно складирање на врвот на машината.

Тестирано и одобрено од родители

Награден со печат на одобрение PTPA. Печатот на одобрување доверба на семејствата.

Сертифициран за астма и алергија

Прочистувачите на Dyson се сертифицирани за астма и алергија од страна на Фондацијата за астма и алергија на Америка.

Спецификации

Тежина

12.6 lb

Осцилација/Агол

350 степени

Должина на кабелот

6 стапки

Број на поставки за брзина

10

ХЕПА филтер

ХЕПА H13

Висина

30 инчи

Должина

5 инчи

Ширина

9.8 инчи