Првиот Dyson личен прочистувач

Прочистен воздух за да ве разлади, со нашата најнова технологија за проекција на воздухот
Почнувајќи од 1,874.17 месечно

Original price was: 24.690 ден.Current price is: 22.490 ден.

На залиха

Ексклузивен Dyson Pure Cool Me™ во црно/никел

Ексклузивно достапно само во Dyson

Ве лади со прочистен воздух. Не валкан воздух.

Вашиот личен вентилатор за прочистување е дизајниран да помогне во подобрувањето на квалитетот на воздухот. Тој
проектира ладење, филтриран воздух – каде и да ви треба.

Секојдневните предмети во нашите домови ослободуваат потенцијално штетни микроскопски честички. Нашите запечатени филтри помагаат да се отстранат од воздухот околу вас.

Домовите можат да бидат до 5 пати позагадени од воздух надвор¹

Полен и алергени

PM10

Бактерии и извори на мувла

PM 5.0

VOCs

Ултрафини честички

PM 0.1

Детектира гасови и загадувачи. И ги држи заробени.

Запечатениот филтер на машината комбинира активен јаглен и стаклен ХЕПА слој. Заедно, тие зафаќаат гасови и 99,95% од ултрафините честички од воздухот.

Фокусиран проток на воздух, на дофат на раката

Прецизно контролирајте го протокот на воздух. Со прилагодување на положбата на куполата, вие може да го наместите аголот на протокот повисоко или пониско.

Dyson Core Flow™ технологија

Dyson Core Flow™ технологија Инженерите за аеродинамика на Dyson открија дека кога млазовите воздух се среќаваат на конвексна површина, тие се спојуваат за да создадат јадно од висок притисок. Искористувајќи го овој феномен, тие развија начин да се проектира прецизен проток на воздух.

Искористување на протокот на воздух

Моќните воздушни млазници се движат низ тесни отвори. Воздухот патува низ конвексната површина на куполата.

Јадро под висок притисок

Воздушните млазови патуваат низ куполата со голема брзина. Како тие се спојуваат, се формира јадро на притисок.

Фокусирана проекција

Воздушните млазови се принудени да се насочуваат околу јадро со висок притисок. Тие се спојуваат за да проектираат фокусиран прилив на прочистен воздух.

Карактеристики

Нежна осцилација од 70˚

Поставете ја машината да ротира од страна на страна, за да испорача проток на воздух низ опсег од 70˚.

Удобен ноќен сон

Во текот на ноќта, можете да го поставите тајмерот за спиење некаде помеѓу 30 минути и 8 часа. Така, можете да удобно да одмарате во пријатна средина.

Лесно одржување на филтерот

Вградените потсетници ви покажуваат кога треба да се смени вашиот филтер. Тоа е брзо и лесно да се направи, за да се осигурате дека вашата машина секогаш работи најдобро.

Видете го статусот на вашата машина

LCD екранот ја прикажува брзината на протокот на воздух, режимите и животниот век на филтерот.