Краток сушач за раце Dyson Airblade Wash+Dry

Технологија за сушење раце Airblade во чешма. Достапни се 2 модели.
• 14 секунди време на сушење¹
• Хигиенски перформанси со ХЕПА филтер
• 76% поевтино за работа од другите машини за сушење раце²
5 години делови, 5 години ограничена работ

Почнувајќи од 0.00 месечно

Заштедете со префрлување на Dyson сушилници за раце

Намалете ги емисиите на јаглерод и тековните трошоци, до 82% помалку CO2.4 Чини до 98% помалку во споредба со користење на хартиени крпи.

Без допир. Без хаос.

Измијте ги и исушете ги рацете во мијалникот. Dyson Airblade Wash+Dry  перење + сушење раце автоматски се префрла помеѓу вода и воздух, нема потреба од допири или копчиња.

Без допир. Без хаос.

Измијте ги и исушете ги рацете во мијалникот. Dyson Airblade Wash+Dry  перење + сушење раце автоматски се префрла помеѓу вода и воздух, нема потреба од допири или копчиња.

Брзо. И енергетски пријателски.

Користејќи ја технологијата Airblade™, протокот на воздух со голема брзина брзо
ја отстранува водата од рацете. Сушење раце за само 14 секунди,¹ без потреба од енергетско потрошувачко греење.

Клучна технологија

Airblade™ технологија

Чистиот воздух од HEPA филтерот се исфрла со брзина од 331 милји на час низ отворите 0,02 во широк, стругајќи вода од рацете, брзо и хигиенски.

Суши раце со 331 милји на час со дигиталниот мотор V4 Dyson

Дигиталниот мотор Dyson V4 користи дигитална пулсна технологија за вртење до 81.000 вртежи во минута - три пати побрзо од конвенционалниот мотор. Така, може да извлече до 5,5 галони воздух во секунда низ машината.

Воздух филтриран со ХЕПА

HEPA филтерот зафаќа 99,97% од честичките,³ од воздухот во тоалетот, пред да се разнесе на рацете.

Спецификации

Тежина

4.2 kg

Работна температура

32-104°F

Номинална моќност

1.000 W

Време на сушење

14 секунди¹

ХЕПА филтер

Доловува 99,97% од честичките

Мотор

Дигитален мотор Dyson - V4 DC мотор без четкички

Период на заклучување на работата

30 секунди

Стапка на префрлување на моторот

5.400 во секунда

Брзина на моторот

До 81.000 вртежи во минута

Тип на надворешна завртка

Torx T15

Работен проток на воздух

5,5 gal/s

Ниво на децибели

80 db

Потрошувачка на енергија во мирување

Помалку од 0,5w

Брзина на воздухот на отворите

331 mph (LV) 341 mph (HV)

Влезен напон

100-120v (LV) 200-240v (HV)

Фреквенција

50-60 Hz

ХЕПА филтер

Да

Ширина

303 mm

Висина

159 mm

Длабочина

286 mm

Дополнителни карактеристики

Имајте почисти тоалети

Со технологијата Airblade™ во чешма, нема потреба корисниците да се преместуваат во посебна област за сушење, така што нема да капе вода на подот. А со сушарата за раце Dyson Airblade Wash+Dry што заштедува простор, има простор за дополнителни уреди во тоалетот и други објекти.

Суви раце. За само 14 секунди¹

На машината за сушење раце Dyson Airblade Wash+Dry му се потребни само 14 секунди за сушење на рацете.¹ Така, корисниците поминуваат помалку време во вашите тоалети, што го олеснува управувањето со зафатените времиња.

Помалку отпад

До 76% поекономски за работа од другите машини за сушење раце.² До 98% помалку од хартиените крпи за еднократна употреба,² до 82% помалку емисии на CO⁴.

Акредитации

HACCP

Единствената машина за сушење раце сертифицирана за употреба во средини за подготовка на храна, според меѓународните стандарди HACCP.

Carbon Trust

Сите сушари за раце Dyson Airblade™ се сертифицирани од Carbon Trust.

Докажано хигиенски од независно тестирање

Сите машини за сушење раце Dyson Airblade се подложени на ригорозни тестирања. Влијанието на сушењето раце е тестирано на универзитетите
и објавено е во меѓународни списанија.
Дознајте зошто нашите сушари за раце се хигиенски.