Спонзорирана добротворна трка од Amazfit за National Kidney Foundation во Сингапур

На 23 јуни, “Simple Run” беше домаќин на 120 километри-добротворна трка за National Kidney Foundation

Simple Run е клуб за трчање од Сингапур кој е основан во 2014 со намера да спроведе бесплатна обука за членовите и да им помогне да ја постигнат својата цел на маратоните. На 4 години од нивното постоење беа домаќини на трка околу островот- поточно 120 километри(цели три маратони).Одржувањето на оваа трка имаше за цел за собирање на средства за NKF и да го разбуди вниманите на луѓето за здравјето на бубрезите.

Рутата беше поделена на шест дела и во секоја секција имаше една станица за поддршка која им помагаше на тркачите да ја завршат трката, која започна од Рафлс, преку Б.В., Пионер, Јишун, Пасир Рис и заврши во Е брег. Трчањето започна во 16:00 на 23 јуни и заврши следниот ден. Повеќе од 200 тркачи се приклучија во текот на целото патување и повеќе од 50 доброволци работеа преку ноќ во различните станици за поддршка за да им помогнаат на учесниците.

Како спонзор на Simple Run, Amazfit беше многу среќен и почестен да биде дел од оваа активност. Во текот на целата трка, тркачите ги носеа паметните часовници на Amazfit, вклучувајќи Amazfit Stratos, Bip, Pace и Cor, што им помогна да ги евидентираат нивните спортски податоци, да ги следат нивните срцеви активности и нивниот пат, така што тие би можеле да го знаат статусот на телото.

Овој 120 километарска добротворна трка имаше многу учесници и тоа беше најголема трка во Сингапур. Паричичните средства што беа собрани траеа два месеца, а до 23 јуни, парите што беа собрани од Simple Run беа $ 2996.8.

Овој потег беше многу значаен. Amazfit би сакал да спонзорира повеќе вакви настани во блиска иднина!