Екран во боја,
Динамички интеракции

Amazfit Band 2

СРЦЕВА АКТИВНОСТ, АКТИВНОСТИ И МОНИТОРИНГ НА СПИЕЊЕ

Голем IPS екран во боја

1,23-инчниот LCD IPS екран, усогласен со ремчето, одговара на секој зглоб и го прави удобно за употреба. Екранот во боја IPS има различни визуелни ефекти, а широк агол овозможува јасно гледање на екранот од различни агли.

Моќен дизајн

Линните и аглите се поврзани беспрекорно со што формираат заоблен радиус на филе (R) со класичниот 2.5D радијан. Мазната линија на дизајн му овозможува на екранот да биде целосно транспарент, со фасинантен сјај од повеке агли.

Флексибилен ремен, пријатен за носење

Отпорно на ултравиолетови зраци, овозможува дишење под UPF50 + 4

* Поради различен степен на кожен сензибилитет, алергискиот пациент треба да се консултира со лекар пред да го носи.

Биди свој придружник за пливање, трчање и вежбање

Благодарение на рејтингот на водоотпорност од 5 ATM1, без разлика дали пливате или треба да се туширате, не треба да го тргнете часовникот и да се грижите за водата.
5 АТМ
отпорен на вода

Уживајте во забавата на вежбањето без вашиот телефон да е во близина

Без разлика дали мобилниот телефон е со вас или не, вие сте задоволни со интересот за вежбање кој никнува случајно, и не се откажувате од било каква можност за вежбање. “Режим за вежбање” може да се користи независно, без мобилни телефони а времето за вежбање, потрошувачка и пулсот може да се гледа во секое време. Исто така, функцијата “спортски помошен екран” може да ви даде подетални податоци за вежбање и да ви ги овозможи некој од спортските активности како што се Трчање, Трчање, Велосипедизам и Пешачење на апликацијата Mi Mit. Можете само да ја подигнете раката и да ги видите податоци за вежбање на големиот екран на Amazfit Band 2.
Трчање
Трчање
на лента
Велосипедизам
Пешачење

Друг начин за контрола на музиката

Можете лесно да слушате музика, без потреба од вадење на вашиот мобилен телефон. Преку паметниот часовник може да го ја изберете песната, јачината на музика, да ја пуштите да свири и едноставно да уживате.
Контрола на музиката

Здравјето е битно

Лична гарда за попрецизни срцеви отчукувања

Саморазвиениот новиот генератор на PPG отчукувањата на срцето и алгоритмот за следење на срцевите отчукувања се користат за да се обезбеди мерење на срцевите стапки и помало одземање на енергијата и е доста прецизен. Лесен и погоден за 24-часовно носење, Amazfit Band 2 ги снима вашите чекори, потрошувачката на калории, промените на срцевите отчукувања, одморот на срцето и зоната на срцевите отчукувања (кои треба да се активираат на апликацијата) кон текот на целиот ден. Исто така, автоматски го снима спиењето во текот на ноќта и го анализира квалитетот на спиењето.
Чекори
Потрошени
калории
Пулс
Мониторинг на
спиење

До 20-дена времетраење на батеријата, погоден за вашите активности

До 20-дена
времетраење на батеријата

Мi Fit поврзан

Компатибилност: Android 4.4 или iOS 9 (iPhone 5S или понов)

Спецификации

  • Големина на екран

   1.23”

  • Тип на екран

   Во боја, широк агол на гледање IPS LCD

  • Панел материјал

   2.5D калено стакло со анти-отпечаток од прсти

  • Сензори

   Триаксијален сензор за забрзување

   PPG сензор за срцеви отчукувања

   Капацитивен сензор за носење

  • Материјал на ремче

   TPU

  • Должина на ремче

   245 mm

  • Препорачаната големина на зглобот

   151mm – 225mm

  • Шел материјал

   Поликарбонат

  • Рејтинг на отпорност на вода

   5 ATM

  • Батерија

   160mAH полимерна батерија

  • Времетраење на батеријата

   20 дена

  • Времетраење на полнење

   2.5 часа

  • Тежина

   Прибл. 32g (вклучувајќи го ремчето)

  • Алатки

   Магнетски USB кабел

  • Безжична конекција

   Bluetooth 4.2 BLE

  • APP

   Mi Fit

  • Јазик

   Англиски, Шпански, Руски

Забелешки:
1. Amazfit Band 2 има рејтинг за водоотпорност од 5 АТМ во согласност со стандардот GB / T 30106-2013. И го положи тестот на National Clock and Watch Quality Supervision and Inspection Center (извештај бр .: QT1808076).

2. Податоците за времетраење на батеријата доаѓаат од Huami Science and Technology Laboratory. И целосно наполнетиот опсег е тестиран со користење на стандардни поставувања под условите на 100 дојдовни пораки прикажани, 30пати прикажување на екран на рачниот зглоб, 4 пати од NFC картичка бришење, и 3 минути на други операции на ден, како и еден час трчање во недела (автоматска пауза, потсетник за максимална срцева фрекфенција и функции за потсетување за темпо). Вистинската употреба може да се разликува малку поради индивидуалната разлика на производот, како и со различни верзии на софтвер, услови за користење и фактори на животната средина. Ве молиме погледнете ја фактичката состојба.

* Освен ако не е поинаку наведено, сите податоци се нашите лабораториски податоци и дизајн технички параметри, како и податоци обезбедени од добавувачи. Вистинската состојба на целата веб-страница на податоци може да се разликува поради различни верзии на софтвер за тестирање, специфични-тест средини и специфични верзии. Ве молиме погледнете го вистинскиот производ. Структурните слики прикажани на целата веб-страница се сите функционални шематски дијаграми, но не апсолутно вистински структури. Серијата на производот и факторите за производство и снабдување можат да се променат. Со цел да понудиме точни информации за производот, спецификации и карактеристики колку што е можно, нашата компанија може да ги ревидира описот и сликите на нашиот веб-сајт во обид да ги спореди вистинските перформанси, спецификации, индекси и делови, меѓу другите. Нема да се даде посебно известување ако се направат потребните измени и прилагодувања.