Huami и UCDS постигнаа стратешка соработка

На 14 ноември, Huami објави дека станува корпоративен член на Center for Wearable Sensors -познатиот универзитет UCSD (Универзитетот во Калифорнија, Сан Диего). Некои други корпоративни членови на овој центар се Samsung, Sony, итн.

Група од тројца директори од Huami присуствуваа на истражувачкиот самит што се одржа во на Center for Wearable Sensors UCSD минатата недела.Во придружба на академикот Јосев Ванг, директор на центарот, ја посетија лабораторијата. Центарот ги спојува некои од светските врвни професори и истражувачи за да ги развие платформите и технологиите потребни за идните сензорни системи, вклучувајќи ги и сензорите за имплантирање на човечкото тело и интеракција помеѓу човековиот мозок и компјутер и други истражувачки проекти.

Соработката помеѓу Huami и UCSD значи ангажирање на врвни универзитети на глобално ниво, откако компанијата најави стратешка соработка со Факултетот за компјутерски науки на Универзитетот за наука и технологија на Кина, со што ќе се зајакне акумулацијата за основни истражувања и најсовремена технологија


Tumore prostatico: la prognosi in base a stadio, grado e rischio

Tumore prostatico: la prognosi in base a stadio, grado e rischio

на Huami во индустријата за носење (wearable industry), а со цел да донесе повеќе предности на своите производи.