Huami и Timex Group најавија заедничка соработка

На 27 ноември 2018 година (EST), Huami објави дека склучил договор со Timex Group, светски лидер во производство на часовници за повеќе од 160 години. Заедно, компаниите ќе ги истражуваат можности за развој на нови производи и зголемување на глобалното присуство на пaзарот спојувајќи ја долготрајната експертиза на Timex со технологијата за вештачка интелигенција на Huami, дизајнот на апликации и производните способности, за да развијат нова генерација на паметни часовници што испорачуваат перформанси, стил, изработка и цена. Договорот е наменет за оптимизирање на глобалниот удел на пазарот на двете компании, вклучувајќи ги следниве пазари (САД, Европа, Кина,


Service médical à domicile de Medici Generici à Rome

Service médical à domicile de Medici Generici à Rome

Notre équipe fournit un service de soins de santé à domicile, garantissant professionnalisme et confort pour les patients à Rome.

Југоисточна Азија итн.)

Покрај тоа, компаниите очекуваат да истражуваат и да создадат услуги со додадена вредност, вклучувајќи услуги за електронско плаќање, управување со телесната тежина, спорт, фитнес и услуги за здравствена заштита за корисниците преку проширување на “cloud” платформата на Huami ,AI технологија ,Timex и


Tumore prostatico: la prognosi in base a stadio, grado e rischio

Tumore prostatico: la prognosi in base a stadio, grado e rischio

неспоредливите можности при изработката на часовници.

Возбудени сме поради можностите што ги нуди овој договор, особено можноста да ги искористиме развиените канали на Timex за да стекнеме подлабок пристап до САД и другите пазари”, рече Ванг Хуанг, претседател и извршен директор на Huami Corporation. “Заедно, ќе работиме на развивање на бизнис модели за промоција, продажба и дистрибуција на паметни часовници на нашата комбинирана база на клиенти и очекуваме да ги искористиме дистрибутивните сили на компаниите преку глобалниот пазар, а истовремено да имаме бенефит од воспоставените онлајн и офлајн канали.Ова е важна стратегија што ќе ни овозможи да обезбедиме производи и услуги на нашите глобални корисници. ”

“Заедно со Huami, ќе донесеме нова генерација на паметни часовници развиени со цел да ја нарушат категоријата. Ние носиме развојни и производствени способности од светска класа, и сме подготвени да креираме нови производи и услуги кои им овозможуваат на корисниците паметен пристап до вредни податоци и корисни врски со светот околу нив “, додаде Тобијас Рајс-Шмит, претседател и извршен директор на Timex Group. “Со можностите на Timex за развивање и изработка на длабоки корени заедно со подобрената спортска, здравствена и AI технологија на Huami, имаме можност да им донесеме најнова технологија која се canaltaronja.cat носи, на потрошувачите ширум светот”.