Huami Amazfit Verge ја доби наградата iF Design 2019

На 30 јануари 2019 година, Amazfit Verge, производ на Корпорацијата Huami (NYSE: HMI), стана голем победник на германската iF Design Award 2019.

Наградата iF Design, основана во 1953 година, се одржува секоја година од iF Industrie Forum Design – најстара индустриски дизајн организација во Германија. iF Industrie Forum Design проценува и избира одлични производи за iF Design Award еднаш годишно. Позната по својот концепт на “независни, ригорозни и сигурни” награди, со цел да се подобри перцепцијата на јавноста за дизајнот. Нејзината најважна златна награда е позната како ” the Academy Award in the product design field”.

Лансиран во септември 2018 година, Amazfit Verge располага со класичен тркалезен биланс со 3 бои – бела месечина, бела-сива и темно сина боја. Во меѓувреме, Huami исто така соработуваше со холивудското UI дизајн студио – Territory Studio, и заеднички ги прилагоди трите “sci-fi ” . Голем број sci-fi слики од некои врвни научни фантастични блокбастери беа создадени од Territory Studio , како што се The Avengers series, The Blade Runner 2049, The Martian, and Guardians of the Galaxy и итн.

Покрај постојаното високо ниво на индустриски дизајн, 12 спортски режими можат слободно да се менуваат за да се постигне ефикасно управување и заштита на индивидуалното здравје и вежбање. Покрај тоа, може точно да ги сними податоците со двојниот систем за позиционирање GPS + GLONASS.

Amazfit Verge ја освои германската iF Design Award, што е одлично признание за неговиот одличен дизајн и извонреден квалитет. И пред тоа, Huami има освоено различни награди за голем број серии на производи од Amazfit, меѓу кои и некои познати награди за глобален индустриски дизајн, како што се German iF, German Red Dot, Japan G-Mark, China Design Red Star Award…