Андроид TV 8.0: најдобар начин да гледате било што, на кој начин сакате

Нова верзија на Android TV, Android ги интегрира Google Home и Google Assistant. Што значи дека треба само да побарате што сакате, со притискање на копчето за микрофон можете да ги најдете најновите блокбастери, да го проверите крајниот резултат од натпреварот на денот или да ги затемнете светлата … сето тоа без да ги тргнете погледите од она што го гледате.


Android исто така ви овозможува да гледате UHD емисии директно на вашиот телевизор и да уживате во 4K HDR апликации на големиот екран *. Андроид исто така има иновативни карактеристики кои им овозможуваат на секој член на семејството да ужива во своите омилени емисии. Карактеристики како што се „Слика во слика“ (PIP), мулти-кориснички пристап или странично мени за поставки. Откријте што точно може да направи вашиот Андроид ТВ за вас.

Повеќе не мора да пребарувате и да пишувате поими во лентата за пребарување … Благодарение на говорно пребарување, веднаш штом сакате нешто, прашајте го вашиот личен дигитален асистент. Со над милион продавници на располагање, секогаш е тука за да ви помогне. Колку повеќе го користите, толку повеќе тој разбира. Тоа е вештачка интелигенција!

Барајте што сакате

Прашајте кој филм е моментално хит, какво ќе биде времето утре, кој е следниот тим со кој ќе се сретне вашиот тим, каков е преводот на еден збор на јапонски, кога е роденденот на Бетовен … и што било друго што сакате да знаете.

Кажи му да направи нешто

Побарајте дигитален асистент да ја активира вашата омилена апликација, да ја пуштите најновата серија на Нетфликс, да ја зголемите јачината на звукот на вашиот телевизор, да отворите плејлиста на YouTube или дури да ве потсетам на состаноци и состаноци што ги имате тој ден или да прочитате список за купување и повеќе …

Ракувајте со домашните апарати

Сега можете да ги затемнете светлата, да го поставите термостатот на 18 ° C или да контролирате други домашни апарати што се компатибилни со Google Home, само прашајте. Проверете дали вашите уреди се компатибилни со Google Home.

Искуство како никој друг за сите членови на вашето семејство

Андроид нуди голем број карактеристики дизајнирани така што секој може да ужива во она што го сака, на свој начин.

Интегриран Chromecast *: вашата омилена содржина на големиот екран

Со Android, можете лесно да споделувате фотографии, видеа што ги гледате на YouTube, музика што ја слушате на Spotify, вашите видеа, музика и сите други медиуми од вашиот таблет или паметен телефон до вашиот телевизор за да уживате во сè што сакате, но на малку поголем начин. Кога пренесувате медиумска содржина на ТВ, вашиот паметен телефон е повторно бесплатен за други функции. * Работи со повеќето уреди, вклучувајќи iPhone®, iPad, Android паметни телефони и таблети, како и Mac® компјутери, Windows® и Chromebook

Содржина од 4K HDR

Андроид ги поддржува YouTube и Netflix во 4K HDR и ви овозможува да ги искористите максимално вашите ТЦЛ телевизори за вашите серии и видеа.

Брза промена на апликацијата

Само едно долго притискање на копчето Home и можете да пристапите до отворените апликации без да ги тргнете погледите од оние што ги користите.

Мени за странично поставување

Кога сакате да ја прилагодите сликата, поставките на телевизорот се прикажуваат дискретно на работ на екранот и сè што гледате останува видливо. Нема централно скокачко прозорче што го блокира вашиот преглед, а прилагодувањата во реално време се применуваат на медиумската содржина што ја гледате (видеа, игри).

Пристапете до содржина од повеќе сметки

Според преференциите на сите, можете да прескокнете од една сметка на Gmail на друга за секој да може да пристапува до своите омилени апликации, содржини и лични препораки.

Слика во слика гледајте две програми од различни извори истовремено

Следете ја омилената серија на Нетфликс додека вашиот син не ја заврши својата видео игра или гледајте видео на YouTube за време на полувремето без да пропуштите ниту една минута од она што се случува.

Се повеќе и повеќе флуидност и безбедност

За да се осигури безбедноста на вашите податоци, Андроид интегрира неколку нивоа на безбедност и криптирање. За да се обезбеди поголема флуидност при користење, се појавуваат нови функции во оваа нова верзија на Android TV.

Дискретни ажурирања

Ажурирањата на уредот ќе работат во позадина за да избегнат долго чекање додека уредот се синхронизира.

Директен почеток

Вашиот уред започнува побрзо за помалку од 5 секунди, а апликациите работат безбедно дури и пред да ја внесете лозинката.