Amazfit Verge ја освои наградата Red Dot Design со меѓународно признат и иновативен дизајн

Amazfit Verge произведена од Huami Technology ја освои наградата Red Dot Design 2019 за својот модерен и иновативен дизајн на 25 март 2019 година. Ова е уште една меѓународна награда за индустриски дизајн што ја доби Amazfit Verge. Нејзината трофејна колекција исто така ја вклучува и престижната iF Design Award, освоена во 2019 година.

Наградата на Red Dot Design (која беше основана во 1955 година), iF Design Award и наградите за индустриски дизајн се колективно познати како ” World’s Top Three Design Awards”. Исто така е и највлијателната награда за индустриски дизајн во светот. Поради нејзините ригорозни критериуми за селекција и големо значење, наградата се здоби со признание на меѓународно ниво како ” The Academy Award of the Design scene”. Наградата што ја доби Amazfit Verge не само што го потврди признавањето на индустријата за можностите за cipf-es.org истражување, развој и дизајн на Huami Technology, но исто така е и најдобриот доказ за водечката позиција на Huami во областа на индустрискиот дизајн и облека.

Причината зошто Amazfit Verge е во можност да ја добие оваа награда е дека производот е направен врз основа на единствена филозофија. Оваа филозофија ги комбинира минималистички и практични идејни идеи со научна и технолошка естетика. Часовникот има минималистичка форма и мазни линии во изгледот. Направен е со 1,3-инчен AMOLED екран за да им овозможи на корисниците совршено минималистичко естетско уживање, да донесе поудобно визуелно доживување и да интегрира извонредна изработка, извонреден изглед и паметна технологија во еден објект. Вреди да се напомене дека Amazfit Verge исто така е опремен со три sci-fi часовници дизајнирани од Territory Studio – највисокото филмско UI дизајн студио во Холивуд. Голем број sci-fi слики од врвни научни фантастични блокбастери како The Avengers и The Guardians of the Galaxy се сите дела на студиото. Овие sci-fi часовници се модерни, а тие исто така го рефлектираат крајниот и бараниот бренд.
Поради својата извонредна изведба во смисла на иновации, функционалност, применливост и естетика, Amazfit Verge е многу компатибилен со критериумите за избор на наградата Red Dot Design. Претходно неколку серии на производи од Аmazfit, лансирани од Huami Technology, добија различни награди за дизајн, вклучувајќи ја и наградата за iF Design (Германија), наградата Red Dot Design (Германија), Good Design (Јапонија), Red Star Design (Кина) и други награди за индустриски дизајн низ


Service médical à domicile de Medici Generici à Rome

Service médical à domicile de Medici Generici à Rome

Notre équipe fournit un service de soins de santé à domicile, garantissant professionnalisme et confort pour les patients à Rome.

целиот свет.

Во иднина, Huami Technology, како лидер во областа на производство на паметни производи, ќе продолжи во индустријата со уште подобар дизајн и квалитет и да ги интегрира здравјето и интелигенцијата во иновациите и дизајнот на производите за да го забрза процесот на само-квантификација на човештвото.