hmi

Бренд и компанија

Amazfit е бренд на Huami. Huami е биометриска компанија со значителна експертиза за паметна технологија на производи. Исто така, Huami е снабдувач со технологија на паметни производи за Huami и ексклузивен производител на Mi Band. Од септември 2015 година, Huami почна да го користи брендот Amazfit за продажба на паметни производи, производи кои не се дизајнирани и произведени за Huami за да се фокусира на средниот до “high-end” пазарот.
Според извештајот на Фрост и Саливан, Huami испратил 11.6 милиони паметни производи во првите девет месеци од 2017 година, повеќе од која било друга компанија во светот. Во 2017 година беа испорачани 18,1 милиони паметни производи. Почнувајќи од 31 март 2018 година, од почетокот на 2013 година е испорачано вкупно 56,5 милиони производи.
Мобилни апликации на Huami, Mi Fit и Amazfit, работат заедно со паметните производи, кои им овозможуваат на корисниците да имаат сеопфатен приказ и анализа на нивните биометриски податоци и податоци за активноста. Почнувајќи од 31 декември 2017 година, мобилните апликации на Huami имаа 56 милиони регистрирани корисници.

Huami го трансформира начинот на кој поединците се поврзуваат со Интернет и едни со други преку паметна моторизирана технологија. Неговата мисија е да го направи светот поповрзан.

На 8 февруари 2018 година, Huami котираше на њујоршката берза (NYSE).

Нашите награди

 

Контакт

Дистрибутер: name@sitename.com
Потрошувач: name@sitename.com