CUDY AP1300 – AC1200 гигабитен бежична пристапна точка

● AC1200 Dual Band Wi-Fi брзина
● MT7621DA+MT7613B+MT7603E
● 1× Gigabit WAN/LAN (PoE In)
● 802.3at/af PoE, пасивен PoE или DC (вклучен е адаптер за DC)
● Мулти-режим: AP/Rout /RE/WISP
● Мрежа

3.400 ден

Поврзува повеќе уреди

Технологијата MU-MIMO овозможува симултан пренос на повеќе струи на податоци на повеќе уреди, подобрувајќи ја ефикасноста и пропусната моќ при тешка употреба.

Засилена покриеност

Технологијата за формирање на зрак ги следи насоките на поврзаните уреди и го засилува сигналот кон нив, ги подобрува перформансите на покриеноста.

Мрежа подготвена за беспрекорно покривање

Поддршката за мрежа (802.11k/v) им овозможува на клиентите беспрекорно да се префрлаат помеѓу пристапните точки, обезбедувајќи непрекинато повици преку Wi-Fi или пренос во живо кога се движат наоколу. *Потребен е Cudy Wi-Fi рутер/Mesh единица/VPN рутер/AC како порта со фирмвер понов од 15.28.

Мрежа подготвена за беспрекорно покривање

Едноставна безжична мрежа Backhaul

Хибриден бекхаул за повисоки перформанси

Мулти-режим за повеќе сценарија

Пристапна точка

Едноставно креирајте место за Wi-Fi зад рутерот.

Wi-Fi рутер

Кога е потребно овластување PPPoE или создавање посебна подмрежа, користете го режимот Рутер.

Проширувач на опсег

Режимот Wi-Fi Extender (повторувач) ја проширува постоечката покриеност на Wi-Fi на тешко покриена област.

WISP

WISP го проширува Wi-Fi, но создава подмрежа за поврзаните уреди, па затоа е побезбеден од режимот за продолжување.

Напредни карактеристики на Business AP

Портал на заробеништво

Подобрете ја вашата свесност за брендот со прикажување на приспособена страница за најавување за нови клиенти

Бенд Управување

Доделува уреди на помалку пренатрупани бендови

Автоматска оптимизација на каналот

Автоматски избегнувајте прекини на сигналот со пристапните точки во близина.

Самоорганизирачка мрежа

Автоматски формирајте мрежести решетки преку помалку пренатрупани правци.
*Напредните деловни карактеристики бараат контролер за пристапна точка Cudy како порта. Cudy AP контролерот доаѓа наскоро.

Разновидно напојување и инсталација

PoE или DC напојување

802.3at/од PoE

24-57 V Пасивен PoE

DC (DC адаптерот е вклучен во кутијата)

Разновидна монтажа

Комплетите за монтирање се вклучени во кутијата.

Спецификации

Хардверски карактеристикиОпределувањеПроцесор: 880 MHz двојадрен процесор
Блиц: 16 MB (128 Mbit)
DDR: 128 MB (1 Gbit)
Интерфејс1× Гигабитна етернет порта (PoE In)
1× Копче за ресетирање
1× DC Џек
Напојување802.3af/at PoE
24-57 V Пасивен PoE (+4,5 пинови; -7,8 пинови)

12 V ⎓ 1A DC

Потрошувачка на енергијаНеактивен: 4 W

PoE Макс: 11 W

DC Max: 7,5 W

Димензии (Ш×Д×В)232×232×57,1мм
Тип на антена

4× Внатрешни омнинасочни антени

МонтирањеМонтирање на таван/ѕид (вклучен комплет)
Безжична функцијаБезжични стандарди

Wi-Fi 5 (802.11ac/n/g/b/a)

Фреквенција2,4 GHz и 5 GHz
Стапка на сигнал5 GHz: до 867 Mbps
2,4 GHz: до 300 Mbps
Ширина на каналот20/40/80 MHz

Безжични функции

(Функциите со * бараат Cudy AC како порта, Cudy AC доаѓа наскоро кон крајот на 2023 година)

(Функциите со △ бараат Cudy Mesh единица/Mesh рутер или AC како порта со фирмвер понов од 15,28)

Повеќекратна SSID*
Портал заробени*
Беспрекорна роаминг мрежа△
Самоорганизирачка мрежа△
Управување со бенд*
Автоматска оптимизација на каналот*
Овозможи/оневозможи безжично радио
Контрола на моќност на пренос 
QoS (WMM)
MU-MIMO
Формирање на зрак
Ограничување на стапката
Распоред за рестартирање
Безжичен распоред
Безжична шифрирањеWPA-PSK
WPA2-PSK
WPA-PSK/WPA2-PSK

Безбедност

(Функциите со * бараат Cudy AC како порта, Cudy AC доаѓа наскоро кон крајот на 2023 година)

Филтрирање IP/MAC
АП изолација*
Работни режимиРежим на безжична пристапна точка
Режим на безжичен рутер
Режим на безжичен екстендер
WISP режим
Содржина на пакетотПристапна точка 
DC адаптер
Комплет за монтирање
Водич за инсталација
ОколиниРаботна температура: 0~40 °C (32~104 °F)
Температура на складирање: -40~70 °C (-40~158 °F)
Работна влажност: 10~90% RH што не се кондензира
Влажност на складирање: 5~90% RH што не се кондензира
Системски барањаWindows, MAC OS, NetWare, UNIX или Linux
Firefox 12.0+, Chrome 20.0+, Safari 4.0+ или друг прелистувач овозможен Javascript
Фибер/кабел/DSL модем или други уреди што обезбедуваат жичен интернет 
Претплата со давател на интернет услуги за пристап до интернет
Приклучок за напојување со наизменична струја или PoE напојување

Напредните функции за деловна АП бараат Cudy AC како порта, Cudy AC доаѓа наскоро кон крајот на 2023 година.

Mesh карактеристиките бараат Cudy Mesh единица/Mesh рутер или AC како порта со фирмвер понов од 15.28.