CUDY GS108D – 8 портен гигабитен десктоп прекинувач

● 8 x 10/100/1000Mbps порти за автоматско преговарање RJ45 што поддржуваат Auto-MDI/MDIX
● IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE802.3x, IEEE 802.3ab стандард
●Поддржува автоматско заклучување на MAC адресата
● архитектурата на префрлување овозможува
проследување и филтрирање на пакети со целосна жица
● Технологијата Cudy Green заштедува енергија до 85%
● Plug & Play, дизајн на работна површина.

1.150 ден

Лесен за користење

Plug and play, без проблеми, не е потребно конфигурирање.

Auto MDI/MDIX ја елиминира потребата од кабли за вкрстување.

Автоматското преговарање на секоја порта ја детектира брзината на врската на a мрежен уред (10/100/1000Mbps) и интелигентно се прилагодува за компатибилност и оптимални перформанси.

Високи перформанси

Портите RJ-45 со автоматско преговарање можат да обезбедат пренос на големи датотеки и исто така да бидат компатибилни со било кој етернет уреди со 10/100/1000Mbps. Се одликува со архитектура за префрлување без блокирање, производот ги пренасочува и филтрира пакетите со целосна брзина за максимална пропусност. 

Контрола на протокот IEEE 802.3x за Full Duplex режим и заден притисок за Half Duplex режим нудат зголемена пропусност за да се олесни мрежниот метеж, правејќи го прекинувачот да работи сигурно.

Гигабитни порти за поголема брзина

Зголемете ја брзината на вашата мрежа со 8-портниот гигабитен прекинувач. 8 неблокирачки порти од 10/100/1000Mbps овозможуваат моментално пренесување на големи датотеки со интензивна пропусност без пречки.

Непречено онлајн искуство

Прекинувачот поврзува до 8 уреди со брзина до 1000 Mbps. Ви овозможува исклучително непречено искуство за да уживате во моќна, беспрекорна, достапна и лесна за употреба мрежа од 1000 Mbps, идеална за мултимедија, графика, HD видео и други апликации кои бараат голема распределба на пренос.

Енергетска ефикасност и заштеда на енергија

Автоматски ја прилагодува потрошувачката на енергија според статусот на врската и должината на кабелот. Овој Gigabit Desktop Switch ги содржи иновативните енергетски ефикасни технологии кои можат значително да го зголемат капацитетот на вашата мрежа со многу помалку енергија.

Спецификации

МоделGS108D
СтандардиIEEE802.3 10Base-T,IEEE802.3u 100Base-TX, 
IEEE802.3ab 1000Base-T,IEEE802.3az
Мрежни медиуми
(кабелски)
10BASE-T: UTP категорија 3,4,5 кабел (максимум 100m)
100BASE-Tx: UTP категорија 5, 5e кабел (максимум 100m)
1000BASE-T: UTP категорија 5e, 6 кабел (максимум 100m)
Број на пристаништа8 x 10/100/1000Mbps порти за автоматско преговарање
LED индикација Power, Link/Act LED диоди
Начин на преносСкладирање и проследување
Капацитет на префрлување16 Gbps
Влез на енергија: DC 5V /1A (адаптер)
ПотрошувачкаМакс 2,3 W
Филтрирање рамка
и брзина на проследување
10 Mbps: 14880pps 
100Mbps: 148800pps 
1000Mbps: 1488000pps
Димензии Ш*Д*В143 mm x 72,7 mm x 26,9 mm
Тежина215 гр
Работна температура0°C~40°C (32°F~104°F)
Температура на складирање-40°C~70°C (-40°F~158°F)
Релативна влажност10%~90%, некондензирачки
Влажност на складирање5%~95%, некондензирачки
Содржина на пакетот1 x адаптер за напојување; 1 x прекинувач; 1 x упатство за употреба