CUDY GS1016 – 16-портен гигабитен метален прекинувач

● Во согласност со стандардите IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE802.3x и IEEE 802.3ab
● 16 10/100/1000Mbps автоматско преговарање, автоматските MDI/MDIX порти обезбедуваат способности за префрлување на паметни
пакети со целосно префрлување на жици, архитектура без префрлување и филтрирање
● Метод на префрлување складирање и пренасочување
● Поддржува автоматско учење и автоматско стареење на 8K MAC адреса

4.100 ден

Обезбедете различни методи за инсталација за лесно распоредување во која било средина

● Поддршка 19-инчна челична футрола за монтирање на решетка
● Поддршка за инсталација на работната површина

Високи перформанси

Пристаништата RJ-45 со автоматско преговарање можат да обезбедат пренос на големи датотеки, а исто така да бидат компатибилни со било кој етернет уреди со 10/100/1000Mbps. Контролата на протокот IEEE 802,3x за режимот Full Duplex и повратниот притисок за режимот Half Duplex нудат зголемена пропусност за да се намали застојот на мрежата, што го прави прекинувачот работи сигурно.

Зачувување на енергија

Заштедете енергија до 40% – GS1016 користи зелена етернет технологија за да ја направи вашата мрежа компатибилна без да се загрозат перформансите. Прекинувачот автоматски ги исклучува портите што се во мирување и ја буџетира излезната енергија за различни должини на етернет кабли. Тоа ви помага да заштедите енергија до 40%.

Спецификации

Име на производ16-портен гигабитен етернет прекинувач 
Модел на производ GS1016
ЧипсетRTL8382L+RTL8218B-VC-CG+RTL8231
СтандардиIEEE 802.3i, IEEE 802.3u, IEEE 802.3ab, IEEE 802.3x, IEEE 802.3az
Број на пристаништа16 x 10/100/1000Mbps порти за автоматско преговарање
Мрежни медиуми (кабелски)10Base-T: UTP категорија 3,4,5 кабел (максимум 100m)
100Base-Tx: UTP категорија 5,5e кабел (максимум 100m) 
Кабел 1000Base-T:UTP категорија 5e,6 (максимум 100m) 
Начин на пренос Складирање и проследување 
Табела со MAC адреса 8 ИЛЈАДИ
Капацитет на префрлување32 Gbps
Стапка на препраќање пакети23,81 Mbps
Пакет бафер4,1 Mbit
Џамбо рамка9216 бајти
LED индикаториПо-порта10M/100M Линк/ACT:Портокалова
1000M Линк/ACT: Зелена
По уредМоќност: Зелена
Напојување 100-240VAC 50/60Hz 
Потрошувачка на енергијаМаксимална: 10,1 W (220V/50Hz)
Димензии ( Ш x Д x В )440*140*44мм 
Животна срединаРаботна температура: 0℃ ~ 40℃ 
Температура на складирање: -40℃ ~70℃ 
Работна влажност: 10%~90% некондензирачка 
Влажност на складирање: 5%~90% некондензирање