CUDY AP1300 Outdoor – Надворешна AC1200 гигабитна безжична пристапна точка

● AC1200 MU-MIMO Dual Band Wi-Fi
● MT7621DAT+MT7613B+MT7603E
● 4-во-1: AP/RE/Рутер/WISP
● 1× гигабитен WAN/LAN
● Копче WPS, копче за ресетирање
● 802,3 ат. Пасивен PoE (вклучен е адаптер)
● Cudy Mesh
● IP65, -20~60°C (надворешна -40~65 °C), 8/15 KV контакт/воздух ESD + 4 KV заштита од пренапони/молња.

4.400 ден

Брзо Wi-Fi со двоен опсег AC1200

Со функциите MU-MIMO и двоен опсег, AC1200 Wi-Fi AP може да се поврзе со над 30 уреди додека ја минимизира латентноста. Максималниот број на истовремени врски по АП е 128 уреди.

Засилена покриеност со Wi-Fi со Beamforming

Тестирани перформанси за покривање на Wi-Fi во четири сценарија, постигнати со технологијата Beamforming и две надворешни антени. Ако вашиот простор е премногу голем за да може да се покрие една пристапна точка, може да ја проширите покриеноста на Wi-Fi во Mesh мрежа со додавање на друга Cudy AP.

Plug-and-Play Mesh инсталација

Едноставно приклучете и исклучете за Mesh Setup

Поврзете ја LAN-портата на PoE адаптерот со Cudy Mesh AP/рутер/Mesh единица/VPN рутер/AC за да го додадете новиот AP во Mesh мрежата. Слободно исклучете го или продолжете да го користите Ethernet backhaul по спарувањето. (Потребен е фирмвер понов од 1.15.28, другиот уред Cudy Mesh треба да се купи посебно)

Оставете го остатокот на Адаптивно рутирање

Адаптивното рутирање ја подобрува свесноста на системот за капацитетот што го користи секој јазол. Штом клиентите ќе ја заглават патеката за бекхаул или ќе ја попречат факторите на околината, таа автоматски ќе се префрли на подобра патека за подобрена стабилност.

Водич за жици и физичка инсталација

Гигабитна порта со две опции за PoE

Поддржува два начини на напојување —
● 802,3at/af PoE (максимална моќност: 11 W, во мирување: 7,5 W)
● 24-57 V Пасивен PoE (вклучен адаптер, не водоотпорен)
Ако треба да го поедноставите поврзувањето, препорачуваме да користите PoE Прекинувач што напојува повеќе уреди истовремено. Видете Cudy PoE прекинувачи за повеќе информации.

Оставете го остатокот на Адаптивно рутирање

Во кутијата е вклучен комплет за монтирање, кој поддржува—
● Монтирање на ѕид
● Монтирање на столб

Спецификации

Хардверски карактеристикиОпределувањеПроцесор: 880 MHz двојадрен процесор
Блиц: 16 MB (128 Mbit)
DDR: 128 MB (1 Gbit)
Интерфејс1× Гигабитен етернет (RJ-45) порта (поддршка IEEE802.3af PoE и пасивно PoE)
1× Копче за ресетирање
Напојување802.3af/at PoE
24-57 V Пасивен PoE (+4,5 пинови; -7,8 пинови)
Димензии (Ш×Д×В)240×100×53,7 мм
Тип на антена

2× Омнинасочни антени што се одвојуваат

МонтирањеМонтирање на столб/ѕид (вклучени се комплетите)
Безжична функцијаБезжичен стандард:

Wi-Fi 5 (802.11ac/n/g/b/a)

Фреквенција:5 GHz, 2,4 GHz
Стапка на сигнал: 5 GHz: до 867 Mbps
2,4 GHz: до 300 Mbps
Пропусен опсег20/40/80 MHz
Безжични функцииПовеќекратен SSID
Овозможи/оневозможи безжично радио
Контрола на моќност на пренос 
QoS (WMM)
Mesh (потребна е Cudy Mesh единица/Mesh рутер/AC како порта со фирмвер понов од 15.28)
Бенд Управување
MU-MIMO
Формирање на зрак
Ограничување на стапката
Распоред за рестартирање
Безжичен распоред
Безжична шифрирањеWPA-PSK
WPA2-PSK
WPA-PSK/WPA2-PSK
БезбедностКонтрола на пристап
Филтрирање Mac
Клиенти за безжична изолација
Доказ за времетоПрашина/ВодоотпоренIP65 (Заштита од секаква прашина и вода под низок притисок од која било насока) 
Заштита од гром

4 KV громобранска/пренапонска заштита на етернет порта

 
ESD8 KV Контакт / 15 KV Воздух ESD заштита 
Работни температури

-20/60°C

Продолжи -40/65°C (подигнат однапред. Перформансите може малку да паднат.)

 
Работен режимПристапна точка
Wi-Fi рутер
Проширувач на опсег
WISP
Мрежа
Содржина на пакетотБезжична пристапна точка на отворено
2× Антени за Wi-Fi што се одвојуваат
48 V / 0,3 Пасивен PoE адаптер
Комплети за монтирање
Водич за инсталација
Животна срединаРаботни температури: -20~60 °C (-4~140°F) лок. -40~65 °C (-40~149°F)
Температура на складирање: -40–70 °C (-40–158 °F)
Работна влажност: 10–90% RH некондензира
Влажност на складирање: 5–90% RH не кондензира
Системски барања

Оперативен систем кој поддржува мрежна/Wi-Fi конекција, како што се Windows, Android, macOS, iOS или Linux