TCL EP668


Дополнителни информации

Инчи

50", 55", 65"

Спецификации

Резолуција
 Тежина:  18kg/13,00 kg/10,50 kg
Врски Безжичен, Bluetooth, USB, етернет, HDMI
Технологија на дисплеј ЛЕД
Поддржани Интернет услуги Netflix, Amazon, Youtube
Екран ЛЕД
Стапка на освежување 60 Hz
Технологија на тјунер Игра со слободен преглед
Технологија за безжична комуникација Wi-Fi

Карактеристики

4K HDR PRO: врвен контраст, живописни точни бои и најдобри детали

Најновиот стандард за содржина 4K UHD е висок динамички опсег. Значително го проширува опсегот и на контрастот и на бојата. HDR PRO произведува блескави детални слики со точна репродукција на светли и темни нијанси. На врвот, HDR PRO во комбинација со широк опсег на бои овозможува супериорно искуство со висок динамички опсег, испорачувајќи почисти и побогати бои. Уживајте во посветли и подлабоки слики, поголем контраст, проширен опсег на бои и детали како никогаш порано.

Широк спектар на бои: Боите на кино

Откријте неверојатна разновидност на интензивни и ултра-реални бои на дигиталното кино во вашата дневна соба благодарение на широкиот опсег на бои што репродуцира 30% почисти и побогати бои од традиционалните ЛЕД-екрани.

Микро затемнување за подобар контраст

Micro Dimming ја анализира ТВ-сликата во околу сто одделни зони за прилагодување на осветленоста. Квалитетот на сликата е значително подобрен за исклучително визуелно искуство, особено во мракот

ППИ 1700

Индексот на изведба на сликата (PPI) овозможува да се процени квалитетот на сликата земајќи ги предвид клучните елементи: резолуција, контраст, спектар на бои, движење и тип на екран. Серијата EP668 комбинира напредна технологија за обработка на слика (4K-UHD, HDR, широк опсег на бои, микро затемнување и 10-битна табла) овозможува да се достигне PPI од 1700.