TCL EP658

Овој продукт е моментално без залиха и недостапен.Дополнителни информации

Инчи

43", 50", 55", 65"

Спецификации

Резолуција:  3840 x 2160
 HDR:  HLG, HDR10
 HDMI:  2 x 2.0
 USB:  1
 Интернет:  Да
 Wi-Fi  Да
 Bluetooth  Да
 ОС:  Андроид
 приемници  Сателит, копнени
 Димензии:  572 x 970 x 78mm
 Тежина: 18.00 kg/13.80 kg/10,00 kg/7,40 kg

Карактеристики

4K HDR: Подобрен контраст, бои и најдобри детали

Најновиот стандард за содржина 4K UHD е висок динамички опсег. Значително го проширува опсегот и на контрастот и на бојата. HDR репродуцира точно светли и темни нијанси со прецизни бои и заслепувачки детали.

4K-Ultra HD: 4 пати повеќе пиксели, 4 пати повеќе детали!

Резолуцијата Ultra HD (3840 x 2160) е четири пати поголема од Full HD резолуцијата. Pleasantе бидете пријатно изненадени од совршената точност на сликата на вашите Улта HD телевизори кои прикажуваат слика со повеќе од 8 милиони пиксели. Не пропуштајте ни најмал дета detail, бидете дел од акцијата!

HDR: Одлична црна боја, висок контраст и живописни бои

Најновиот стандард за содржина со UHD е висок динамички опсег. HDR произведува исклучителна осветленост, живописни бои и зачудувачки квалитетни слики со точна репродукција на темни и светли сенки. И ви овозможува да доживеете HDR содржина преку сите извори.
HDR HLG (Hybrid Log Gamma / High Dynamic Range): TCL 4K UHD телевизори ја поддржуваат технологијата Hybrid Log Gamma. Овие модели се иднината и можат да прикажуваат HDR квалитет без оглед на изворот на сигнал: HDMI, ТВ-емисии, USB, содржина на Интернет… Подгответе се да уживате во преноси во живо и спортски настани со неспоредлив квалитет на HDR.

SMART HDR го подобрува природниот HDR и го претвора SDR во HDR


Бидејќи содржината и изворите на HDR сè уште не се толку популарни, SMART HDR е способен да ја надгради содржината на Стандарден динамички опсег (SDR) во квалитет на сликата HDR, овозможувајќи им на гледачите да уживаат во целата своја омилена содржина со највисок можен квалитет на слика. Исто така, во споредба со природната содржина HDR, SMART HDR динамично ја подобрува содржината и ја прилагодува на можностите на екранот. Со идентификување на сцени со AI и HDR, SMART HDR ги подобрува темните и светли сцени. Во темни сцени, тој го надополнува нивото на осветленост за да ги потенцира предметите скриени во потемни сенки. Во посветли сцени со содржина, SMART HDR го зголемува односот на контрастот за да разликува предмети од позадината. Ова ја прави сликата повеќеслојна, побогата, што резултира со повеќе детали на екранот за целосна подобра слика.

Микро затемнување за подобар контраст

Микро затемнувањето анализира ТВ-слика во околу сто одделни зони за прилагодување на осветленоста. Квалитетот на сликата е значително подобрен за исклучително визуелно искуство, особено во мракот.